• Hyaluronsyra veckor 🩵 upp till 50%
https://byeclat.testavendre.se/image/988/CELLULITER-kategorier-blogg.jpg

 

Kan man bli av med celluliter och bristningar?

 

Celluliter är helt normala och är något som över 90% av alla kvinnor mer eller mindre har. Celluliter uppkommer när fettceller under huden trycker mot bindväven, vilket gör att huden blir gropig. 
Celluliter är resultatet av att fettceller under huden tränger upp mot hudens ytskikt. Eftersom dessa fettceller ansamlas och skjuter huden uppåt, dras bindefibrerna som fäster huden till de underliggande musklerna, vilket gör att huden spänns och bildar gropar.

Fettcellerna och bindväven i det dermatologiska lagret hos kvinnor sitter vertikalt, medan de hos män sitter i en korsstruktur, vilket kanske är en av anledningarna till att kvinnor löper större risk för celluliter än män.

Exempelbild
Exempelbild
Celluliter är ett oerhört vanlig och helt ofarlig hudtillstånd som kännetecknas av gropigig hud. Ibland kallas celluliter apelsinhud på grund av sitt utseende och utformning. Det är vanligast på lår, rumpa, buk och höfter. Även om både män och kvinnor kan ha celluliter är det vanligast hos kvinnor på grund av hur kvinnokroppen fördelar fett, muskler och bindväv.

Att du får celluliter beror i första hand på dålig blodcirkulation, ohälsosam kost, gener, och hormonella rubbningar. Hos många kvinnor börjar celluliterna bildas redan i puberteten, när hormonerna sätter igång, för att sedan förvärras under graviditeten. Många upplever också att p-piller bidrar till ökningen.
När man blir äldre tappar huden en del av sin spänstighet vilket i sin tur kan leda till fler cellulitgropar. Andra orsaker kan vara att man lider av störd blod- och lymfcirkulation eller andra sjukdomar som påverkas blodgenomströmningen i kroppen. Huvudorsaken anses fortfarande vara fel kost samt brist på motion. Många av oss har stillasittande arbete vilket leder till att det bildas mer och mer celluliter.

Tips för att minska Celluliterna
Massage är både avkopplande och skönt samtidigt som det sätter i gång blodcirkulationen. Använd gärna en massageolja.

Drick mycket vatten, kroppen behöver vätska för att må bra och uttorkning är en av hudens största fiender. Att dricka är grunden till en välmående hud.

Motionera regelbundet, det ger dig både en en fastare hud och spänstigare muskler.

Torrskrubba de utsatta områdena regelbundet med en skrubbvante eller en mjuk borste för att sätta fart på blodcirkulationen. Avsluta gärna med ett varmt bad.

Ät mycket frukt och grönsaker och en fiberrik kost som innehåller viktiga näringsämnen och är bra för ämnesomsättningen.

Minska Stress, fokusera på avkoppling, motion och en sund livsstil för att minska uppkomsten av gropar och celluliter. Även om du inte kan förhindra celluliter helt kan du befria kroppen från stress för att bevara elasticiteten och kollagen i huden och minska dina risker för viktökning.

Undvik att äta för mycket salt för att undvika vätskeansamling i kroppen.

Krämer bidrar till att minska celluliter, innehåller ofta koffein och ingredienser som sätter igång blodcirkulation. Detta för att hjälpa kroppen att avlägsna slagg och hjälpa göra huden bli med fast.

Microneedling skadar huden med små microhål och huden sätter igång med att producera kollagen och elastin. Dessutom får man ner serum längre ner i huden. Det serumet som behandlar celluliter ökar även elasticiteten, driver ut vätska samt ökar blodcirkulationen.