• Summer sale 🩵  upp till 70%
https://byeclat.testavendre.se/image/1429/blogg-helbild-ka-nslig-hud.jpg

 

Hudvårdsrutin känslig hud

 

Att ha en känslig hud är vanligt, och är egentligen inte en hudtyp. En känslig hud kan uppstå vid alla hudtyper, från fet och oren hud, till till torr och mogen hud.

En känslig hud blir lättare irriterad och röd och det är vanligt att ha ytliga och vidgade blodkärl. Även eksem och rosacea är vanliga hudtillstånd för den känsliga hudtypen.

Den känsliga huden reagerar lättare på olika typer av faktorer som kan utlösa en reaktion eller stark känsla i huden. Det kan komma både inifrån, såsom stress, hormoner och alkohol, och utifrån såsom temperaturförändringar, vind och kyla. Man kan i vissa fall uppleva klåda, en svidande, stickande eller brännande känsla i huden. 
Känslig hud kan bero på en ineffektiv hudbarriär. Med det menas att huden inte har ett lika bra skydd mot yttre påverkan. Huden kan därför behöva specifik vård, som kan hjälpa till att stärka eller upprätthålla hudens barriär.

Så tar du hand om känsliga hud

En känslig hud måste skyddas extra noga mot sol och kyla, men även mot vind.
Välj milda produkter som stärker huden och lugnar rodnad. Det är viktigt att välja produkter som är utvecklade speciellt för känslig hud. Sensitive Skin Rescue kit innehåller medicinsk hudvård med väldokumenterade ingredienser som har god effekt på en känslig hud. Ingredienser som passar känslig hud är milda och återfuktande såsom arganolja och hyaluronsyra som binder fukt och lämnar din hud djupt återfuktad.

2022 utsågs våra produkter till årets Skandinaviska hudvårdsserie.

 
Så här använder du våra produkter för känslig hud:

1.      Rengör huden med en mild, effektiv och vårdande rengöring.  Låt oss tipsa om Superskin Water, som är ett effektivt tre-i-ett rengöringsvatten som rengör, tonar och återfuktar huden. Micellar water eller micellärt vatten ger en djup och skonsam rengöring. 

2.      Applicera ögonserumet Perfect Eye. Det är ett ögonserum med hyaluronsyra som återfuktar på djupet och minskar kråksparkar, rynkor, svullna ögon och mörka ringar under ögonen. Du behöver en liten mängd serum som du försiktigt klappar in under ögonen och på sidan av ögonen.

3.      Applicera därefter Pure Magic Drops som är en fantastisk 100% kallpressad ekologisk arganolja från Marocko som innehåller antioxidanter och som är en riktig fuktbomb. Med sin lätta konsistens tränger arganoljan snabbt in i huden och lämnar den djupt återfuktad och med fin lyster. Då den är intensivt återfuktande ökar den hudens elasticitet och minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor. Arganolja är en naturlig mirakelprodukt som kan användas både i ansiktet, på kroppen och som hårolja. Droppa några droppar olja i handflatan och massera ut oljan över ansikte, hals och dekolletage.

4.      Avsluta med en ansiktskräm som ger din hud maximalt med fukt. Hydra Booster cream är en djupt och intensivt återfuktande ansiktskräm med aktiva ingredienser såsom lågmolekylär hyaluronsyra av den renaste formen. Den minimerar uppkomsten av fina linjer och rynkor märkbart och den går snabbt in i huden som kommer kännas spänstig och återfuktad. 

Upprepa samma hudvårdsrutin både dag och kväll. Ska du vistas i solen rekommenderar vi att du applicerar en solskyddsfaktor efter ansiktskrämen. Använder du rätt produkter som är milda och skonsamma kommer din känsliga hud få en frisk och fräsch lyster. Med Sensitive skin rescue kit kommer du se resultat redan efter någon veckas användning, men som med allt annat är det viktigt att hålla sig till en bra rutin under lång tid för att få goda och långsiktiga resultat.