• Royal Jelly veckor 🧡 upp till 50%
https://byeclat.testavendre.se/image/945/helbild-eyes.jpg

 

Hur behandlar man

trötta ögon?

 

Mörka ringar och svullna ögon kan få vem som helst att känna sig och se trött och lite sliten ut. Men varför får man det och vad kan man göra för att slippa det?

Mörka ringar under ögonen kan bero på faktorer som gener, ålder, dålig blodcirkulation och allergi. När det kommer till de genetiska faktorerna kan man alltså ärva anlaget att ha en tunn hud under ögat. Man kan också ärva anlaget som kallas genetisk hyperpigmentering. Det innebär att delar av huden tenderar att vara mörkare än andra. Hyperpigmentering är ett tillstånd som förvärras när huden utsätts för solljus. En annan anledning till att man har mörka ringar under ögonen kan vara att man har ärvt en ökad produktion av melanin vilket gör att huden under ögonen ser mörkare ut.

Exempelbild
Exempelbild

Ålder är en vanlig faktor där huden förlorar kollagen vilket resulterar i att det kan bildas en hålighet under ögat. Blodkärlen lyser lättare genom den tunna huden.

Exempelbild
Exempelbild

Dålig blodcirkulation bidrar till att man får mörka ringar under ögonen. Orsaken till det kan vara vätskebrist, för lite sömn, eller för lite näring. Torr och solskadad hud kan också vara en faktor till att mörka ringar uppstår. Det går att förbättra sitt hudtillstånd under och runt ögonen genom att dels förändra sin livsvanor, men man kan även använda serum och krämer som är speciellt framtagna för att reducera svullnad och som stärker huden runt ögonen. 

https://byeclat.testavendre.se/image/952/hebild-vattenglas.jpg

Det är viktigt att tillföra mycket fukt och använda produkter som stärker huden runt ögonen. Använd ögonserum och ögonkräm med aktiva ingredienser som hyaluronsyra för fukt och en stärkande effekt, Med  kunskap och insikt i att det är många olika faktorer som spelar in när det gäller huden runt ögonen, så kan vi med enkla medel förbättra hudtillståndet runt ögonen. För att få bäst effekt är det viktigt att man både behandlar huden, dricker tillräckligt med vatten och ser till att man får sina åtta timmars sömn varje natt.

 

Exempelbild
Exempelbild
Exempelbild
Exempelbild
Exempelbild
Exempelbild