• Hyaluronsyra veckor 🩵 upp till 50%
https://byeclat.testavendre.se/image/1071/RETINOL-kategorier-blogg.jpg

 

VAD ÄR RETINOL

 

Retinol är en effektiv A-vitamin som tack vare dess mycket små molekyler enkelt kan penetrera huden och nå långt ner i våra hudlager. När molekylerna tas upp av huden förvandlas de till A-vitaminsyra, som har positiva egenskaper när det kommer till pigmenteringar, acne, förstorade porer eller rynkor. Retinol fungerar också som en kraftfull antioxidant, som hjälper huden att hålla sig stark och skyddad mot fria radikaler.

Retinol i sin renaste form påskyndar cellulär metabolism och detta i sin tur kommer att reparera skadad hud. Retinol ökar produktion av kollagen, elastin och hyaluronsyra i huden.

Produkter som innehåller retinol hjälper till att reducera fina linjer och rynkor, förminska förstorade porer och stimlerar hudförnyelse och ger en jämn hudton.

Exempelbild
Exempelbild

Retinol är en populär hudvårdsingrediens, då den är väldigt effektiv. Retinol stimulerar produktionen av kollagen och elastin. Det leder till mer spänstig och elastisk hud med minskade torrhetslinjer och rynkor. Retinol är en så kallad cellkommunicerande ingrediens, med det menas att den kan hjälpa till att få en åldrad hudcell att bete sig mer som en ung och frisk hudcell.

Retinol är extremt kraftfullt och kan skada huden om man inte är försiktig. Därför är produkter med max 1% retinol godkända att säljas utan recept inom EU.

Retinol passar inte alla. Har du en väldigt känslig hud, torr hud, rosacea eller eksem kanske retinol inte är ett alternativ. Men då finns det andra alternativ. Det finns nämligen ett ”naturligt retinol” kallat Bakuchiol Peptides som stimulerar kollagenproduktionen likt retinol.

Exempelbild
Exempelbild

Ett bra tips är att addera ett lugnande serum eller creme i din hudvårdsrutin under tiden du använder retinol, eller om du väljer att använda en retinolprodukt hela tiden. På så sätt får huden lugnande ingredienser och kan lättare balanseras.

Det är viktigt att komma ihåg att Retinol gör huden känslig för UVA & UVB-ljus. Använd alltid ett UV-skydd dagtid. Detta är viktigt då de effektiva föryngrande ingredienserna inte kan leverera de resultat du önskar när huden exponeras för UV-strålar. Solexponering utan UV skydd är farligt för huden, och vid användning av retinol kan skadorna bli större. 

Exempelbild
Exempelbild
Exempelbild
Exempelbild
Exempelbild
Exempelbild