• Summer sale 🩵  upp till 70%
https://byeclat.testavendre.se/image/1374/helbild1-.webp

 

Hudvårdsrutin blandad hud

 

En hud som är både torr och fet på samma gång kallas blandhud eller kombinerad hudtyp. Den kännetecknas av att man har både feta och normala eller torra partier i ansiktet. Vanligast är att man har en fetare T-zon (panna, näsa och haka) och att kinderna sedan är normala eller torra. Denna hudtyp är den vanligaste, men också den svåraste att behandla.

En blandad hud behöver mild rengöring som inte torkar ut de torrare partierna. Ett lätt serum och ansiktskräm som återfuktar hela ansiktet är ett bra komplement. 

Så tar du hand om din blandade hud

Det är viktigt att välja produkter som är utvecklade speciellt för blandad hud. Mixed Skin Cleansing kit innehåller medicinsk hudvård med verksamma, väldokumenterade ingredienser som har god effekt på en blandad hud.  Ingredienser som passar blandad hud är C-vitamin som är lystergivande, uppstramande och jämnar ut hudtonen samt hyaluronsyra som binder fukt och lämnar din hud djupt återfuktad.

2022 utsågs våra produkter till årets Skandinaviska hudvårdsserie.

 
Så här använder du våra produkter för torr hud:

1.      Rengör huden med en mild, effektiv och vårdande rengöring.  Låt oss tipsa om Superskin Water, som är ett effektivt tre-i-ett rengöringsvatten som rengör, tonar och återfuktar huden. Micellar water eller micellärt vatten ger en djup och skonsam rengöring. 

2.      Applicera ögonserumet Perfect Eye. Det är ett ögonserum med hyaluronsyra som återfuktar på djupet och minskar kråksparkar, rynkor, svullna ögon och mörka ringar under ögonen. Du behöver en liten mängd serum som du försiktigt klappar in under ögonen och på sidan av ögonen.

3.      Applicera därefter Vitamin C Infusion som är ett kraftfullt lystergivande C-vitaminserum som stramar upp din hud, jämnar ut hudtonen och ger huden en härlig glow. Vitamin C Infusion ger långvarig fukt vilket minimerar synliga tecken på rynkor och fina linjer. C-vitamin stimulerar kollagensyntesen och ökar hudens spänst så den ser frisk och strålande ut. C-vitamin verkar även uppljusande av huden och pigmentfläckar. Droppa några droppar serum i handflatan och massera ut serumet över ansikte, hals och dekolletage, undvik ögonområdet.

4.      Avsluta med en ansiktskräm som ger din hud maximalt med fukt. Hydra Booster cream är en djupt och intensivt återfuktande ansiktskräm med aktiva ingredienser såsom lågmolekylär hyaluronsyra av den renaste formen. Den minimerar uppkomsten av fina linjer och rynkor märkbart och den går snabbt in i huden som kommer kännas spänstig och återfuktad. 

Upprepa samma hudvårdsrutin både dag och kväll. Ska du vistas i solen rekommenderar vi att du applicerar en solskyddsfaktor efter ansiktskrämen. Använder man rätt produkter med verksamma ingredienser åldras huden vackert och får en frisk och fräsch lyster. Med Dry skin healing kit kommer du se resultat redan efter någon veckas användning, men som med allt annat är det viktigt att hålla sig till en bra rutin under lång tid för att få goda och långsiktiga resultat.

Exempelbild
Exempelbild